به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آستانخبر؛ عظیم مدبری در جمع خبرنگاران با تأکید بر جایگاه ویژه مراکز پرورش و تولید ماهیان خاویاری گیلان در تحقق افزایش ۴۳ درصدی تولید خاویار در گیلان اظهار کرد: گیلان از دیرباز در زمینه تولید گوشت ماهیان خاویاری و خاویار از جمله مراکز پیشرو کشور محسوب میشود.
وی با بیان اینکه علاوه بر تولید خاویار مراکز پرورشی استان گیلان در بحث تولید گوشت ماهیان خاویاری هم در سال گذشته افزایش ۳۱ درصدی داشتهاند، افزود: در حال حاضر مزارع تولید خاویار در گیلان در شهرستان های تالش، آستانهاشرفیه، لاهیجان، رودسر، رشت، بندرانزلی و رودبار واقع شده است.
مدیرکل شیلات گیلان فعالیتهای شیلاتی به ویژه تولید خاویار و پرورش ماهیان خاویاری را از جمله مزیتهای استان گیلان در حوزه اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: مجموعه شیلات استان گیلان همواره سعی دارد با یکسری اقدامات زمینه و بستر لازم برای فعالیتهای آبزیپرورشی، پرورش ماهی در قفس و نظایر آن را فراهم سازد.
وی حمایت از طرحهای سرمایهگذاری و پشتیبانی از سرمایهگذاران برای شروع و ادامه فعالیتهای شیلاتی در استان گیلان را هدفی که توسط مجموعه شیلات دنبال میشود، اعلام کرد و بیان داشت: در سال گذشته حدود ۶۵۳ هزار قطعه انواع بچه ماهیان خاویاری توسط مراکز بازسازی ذخایر ژنتیکی شیلات گیلان تولید شد.
مدبری با تاکید بر اینکه این تعداد بچه ماهی خاویاری در رودخانههای منتهی به دریای خزر استان رهاسازی شدهاند بیان کرد: پرورش و تکثیر انواع بچه ماهیان استخوانی و کیلکا ماهیان و رهاسازی آنها در رودخانهها از دیگر اقداماتی است که شیلات گیلان آن را با هدف حمایت از جامعه صید و صیادی انجام میدهد.
وی از تولید پنج هزار و ۴۵۱ کیلوگرم خاویار در گیلان در سال گذشته خبر داد و افزود: یکی از برنامههای استراتژیک و مستمر سازمان شیلات و همچنین اداره کل شیلات استان گیلان حفظ و بازسازی ذخایر ماهیان است به طوریکه هماینک این امر در گیلان به ۲ روش تکثیر طبیعی و تکثیر مصنوع اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر از مجموع ۱۲۶ مزرعه ماهیان خاویاری در کشور ۵۵ مزرعه به گیلان اختصاص دارد، بیان کرد: گیلان در بخش تعداد مزرعههای تولید ماهیان خاویاری در کشور رتبه نخست را دارد و با توجه به اینکه تعدادی از مزارع آن مزرعههای خرد و اشتغال خانگی هستند در حوزه تولید جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام/۴۲۰۰