• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 5 - رمضان - 1444
  • برابر با : Sunday - 26 March - 2023
3

شب‌های بی‌ستاره در بندر کیاشهر

  • کد خبر : 5059
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۱
جلسه نقد و بررسی رمان شب‌های بی‌ستاره به همت کانون ادبی راوی گیلان و نهاد کتابخانه‌ها در کتابخانه ۲۲ بهمن بندر کیاشهر برگزار شد.

به گزارش آستان خبر، جلسه نقد و بررسی رمان شب‌های بی‌ستاره به همت کانون ادبی راوی گیلان و نهاد کتابخانه‌ها در کتابخانه ۲۲ بهمن بندر کیاشهر برگزار شد. در این جلسه با حضور دختران نوجوان و با اجرای مریم علی نیا و حضور فاطمه سادات مدنی به عنوان منتقد و مرضیه نفری نویسنده اثر ابعاد فنی و محتوایی کتاب مورد واکاوی قرار گرفت.

مرضیه نفری، نویسنده رمان شب‌های بی‌ستاره در ارتباط تصویری در این جلسه با بیان اینکه سالها تصویر یک دختر نوجوان در ذهنم زنده بود و به من می‌گفت باید آن را بنویسم، اظهار کرد: حرفه کتابداری و برخورد با نوجوانان من را به دنیای نوجوانانه نزدیک‌تر کرد و ایده نوشتن کتاب در من قوی‌تر شد.

نفری با بیان اینکه دوست داشتم در مورد دختری بنویسم که نوجوانیش در زمان جنگ باشد، گفت: بعد تصمیم گرفتم داستان در قم شکل بگیرد، با کمی تحقیق به شخصی به نام خانم فهیمی رسیدم که وجود واقعی داشت و انبار پشتیبانی جنگ در شهر قم را اداره می‌کرد، با تحقیق کم کم جزئیات داستان شکل گرفت. بمباران قم و مینی بوس گروه سرود و دیگر ماجراها به شخصیت ستاره اضافه شد و اولین رمان من شکل گرفت.

وی با اشاره به بهره بردن از تجارب و خاطرات خودش در داستان بیان کرد: نویسنده از اثرش هیچ وقت جدا نیست. داستان از جان نویسنده برمی‌آید و کلمه می‌شود و اثر شکل می‌گیرد. من این برهه از زندگی نوجوانیم را دوست داشتم بنویسم.

نویسنده رمان شب‌های بی‌ستاره با اشاره به چگونگی دست‌یابی به ویژگی‌های نوجوانان افزود: برای این کار کتاب‌های روانشناسی زیادی خواندم و حتی مصاحبه کودکان بزهکار را نیز گوش دادم. اگرچه ارتباط مستقیمی با شخصیت ستاره نداشت، اما برای رسیدن به ویژگی‌های نوجوان در دوره بلوغ و بحران بسیار مفید بود.

فاطمه سادات مدنی، یک منتقد ادبی نیز در این جلسه با بیان اینکه رشادت‌های زنان در عرصه انقلاب و دفاع مقدس حرکتی مستمر در تاریخ ایران است، اظهار کرد: شبهای بی‌ستاره نه تنها بخشی از تاریخ دفاع مقدس را برای نسل فعلی که جنگ را ندیده مطرح می‌کند بلکه برای نسل دهه شصت یادآور خاطرات نوجوانی و دفاع مقدس است.

این منتقد ادبی با اشاره به رشادت زنان در مستند زنان جبهه شمالی که زنان رودسری به فرماندهی حاج خانم جنیدی برای غذا پختن به آشپزخانه‌ای در شهر جنگی هویزه می‌روند، گفت: کتاب حوض خون نمونه دیگری است که نشان دهنده حماسه و قهرمانی زنان در زمان جنگ است.

مدنی با بیان اینکه با شخصیت ستاره بسیار همذات‌پنداری داشته، افزود: خیلی از دهه شصتی‌ها می‌توانند بخشی از خاطراتشان را در این کتاب به خوبی احساس کنند.

در ادامه جلسه نویسنده شب‌های بی‌ستاره از طریق ارتباط تصویری صبورانه و بادقت به سوالات دانش آموزان پاسخ داد. دختران حاضر در جلسه از نویسنده بابت نوشتن این کتاب که روحیات دختران نوجوان را به خوبی نشان داده بود تشکر کردند.

این جلسه دو نکته جالب و حائز اهمیت داشت. اول اینکه یکی از دخترانی که از اصفهان به صورت تماس تصویری در جلسه حضور داشت ضمن تشکر از نویسنده بابت خلق چنین کتابی گفت خیلی دوست داشت ستاره، شخصیت اصلی داستان، به خودش متکی می‌بوده و اعتمادبه‌نفسش را بالا می‌برده تا بتواند خودش برای زندگیش تصمیم بگیرد.

مرضیه نفری در پاسخ به این مطلب ضمن بیان تفاوت‌های نسلی به این نکته مهم اشاره کرد که ویژگی دختر نوجوان زمان دهه شصت با ویژگی‌های نوجوان‌های نسل حاضر بسیار متفاوت بوده است و نمی‌توان این دو نسل را با هم مقایسه کرد.

دومین نکته نیز مربوط به شکل‌گیری این جلسات نقد است. منتقد جلسه که خود از مروجین مهم کتاب کیاشهر است معلم دختران حاضر در جلسه بود که همین امر سبب استقبال و حضور قابل توجه نوجوان دختر با سلیقه‌های مختلف در این جلسه نقد کتاب بوده است.

همچنین مسوول کتابخانه ۲۲ بهمن، خانم بهناز کیا، نقش مؤثری در بسترسازی این گونه جلسات نقد دارد که در جای خود از اهمیت به سزایی برخوردار است.

کتاب شب‌های بی‌ستاره در انتشارات شهرستان ادب در ۱۵۸صفحه به چاپ رسیده و نامزد بخش رمان نوجوان جشنواره‌هایی نظیر جایزه کتاب سال، جایزه ادبی پروین اعتصامی و جشنواره شهید غنی پور شده است.

انتهای پیام/ت

لینک کوتاه : https://astankhabar.ir/?p=5059

برچسب ها

نوشته‌های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تأیید منتشر می‌شود.
  • پیام‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نمی‌شود.
  • پیام‌هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نمی‌شود.

برچسب‌ها
آستانه‌اسرفیه آستانه‌ اشرفیه آستانه‌اشرفیه آستانه‌اشرفیه، فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه، حمید رضایی ابراهیم افشاری ابراهیم نجفی ابراهیم نجفی اسپیلی استاندار گیلان امام‌جمعه آستانه‌اشرفیه امام‌جمعه آستانه‌اشرفیه،حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد طیبی انتخابات انتخابات شورا انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس بادام‌زمینی برنج آستانه‌اشرفیه جشنواره ابوذر حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد طیبی حمید رضایی رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان آستانه‌اشرفیه رئیس اداره شیلات آستانه‌اشرفیه رسول فرخی میکال سارا بهمنیار،تیم ملی کاراته سردار محمد عبدالله پور سرهنگ حمید محمدی‌نسب سپاه آستانه‌اشرفیه شرکت کشتارگاه مرغ کیسم شیلات صیادان آستانه‌اشرفیه علیرضا محزون فرماندار شهرستان آستانه‌اشرفیه فرمانده انتظامی شهرستان آستانه‌اشرفیه فرمانده سپاه قدس گیلان مدیرکل شیلات گیلان مدیرکل هواشناسی گیلان نمازجمعه نماینده مردم شهرستان آستانه‌اشرفیه در مجلس شورای اسلامی نیروی انتظامی واکسن کرونا واکسیناسیون پسماند پل کابلی آستانه‌اشرفیه کرونا کرونا در آستانه‌اشرفیه کرونا در گیلان گیلان