به گزارش پایگاه تحلیل خبری آستانخبر؛ این افراد چه مرد یا زن و در هر سطح مسئولیتی گاهی حرکتها، رفتار و سخنانشان برای قرنها سازنده و افتخارآمیز و گاهی مأیوسکننده و خیانت بار بوده و دولت و ملتی را بهاصطلاح سوزانده و اگر هم نادانسته سخن گفته یا عملی مرتکب شدهاند ” خود نیز سوختهاند “.
محمدجواد ظریف بهعنوان یک سیاستمدار ورزیده کهنهکار دانسته و آگاهانه با اظهارات تلخ و گاه شیرین در یک فایل صوتی سهساعته از مجموع هفت ساعت، گفتوگویی که بنا نبود منتشر شود ” آنهم در رسانههای بیگانه “، انگشت را درست جایی گذاشت که سالهای متمادی نباید انتشار مییافت!
اگرچه چهرههای دولتی هفتم اردیبهشتماه گفتهاند، سخنان وزیر خارجه را همانگونه که هست باید و بهطور کامل از فایل صوتی شنید و به شبکه خبری پخشکننده آن اعتمادی نیست و اینکه انتشار این فایل به شخص وزیر خارجه ارتباطی ندارد، اما…
تردیدی نیست هیچیک از آحاد مردم ایران مواضع و احساسات وزیر خارجه در زمان شهادت ناجوانمردانه حاج قاسم سلیمانی به دست دونالد ترامپ رئیس دولت ایالاتمتحده آمریکا را فراموش نمیکنند. درعینحال افکار عمومی هرگز تصور نمیکردند وزیر خارجه جمهوری اسلامی چنین مطالب انتقادی در مورد سپهبد سلیمانی را مطرح و بر آن تأکید کند. سردار سرافراز و قهرمان ملی که همه عمرش را در راه مجاهدات برای دین و اعتقادات خویش و سرفرازی ایران و اسلام صرف کرد و شکست گروه داعش تنها یکی از دستاوردهای این چهرههای ماندگار و کمنظیر بود.
قهرمانی که ترامپ سبکمغز به علت وحشت از سردار و تأثیرگذاری بیبدیلش و اجرای دقیق کار در میدان توأم با دیپلماسی موفق را در تمام منطقه خاورمیانه دنبال و آثار آن در جهان بهخصوص در کاخ سفید، این وجود نازنین را ترور کرد!
انتشار فایل صوتی مصاحبه محمدجواد ظریف با سعید لیلاز که از سوی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری انجام شد، بیش از همه انگشت اتهام را به سمت حسامالدین آشنا برد که مسئولیت این مرکز را عهدهدار است.
شب پنجم اردیبهشتماه فایل سهساعته مصاحبه محمدجواد ظریف با سعید لیلاز از شبکه ضدّایرانی ایران اینترنشنال سر برآورد، مصاحبهای که در آن برای اولین بار آقای ظریف اظهاراتی درباره برجام، همچنین سردار شهید حاج قاسم سلیمانی عنوان و با ساخت دوقطبی دیپلماسی و میدان (منظور نقشآفرینیهای نیروی قدس در منطقه و مقابله با داعش) وانمود کرد که در طول این سالها دیپلماسی برای میدان هزینه شده است.
این فایل صوتی ازجمله مصاحبههایی است که زیر نظر مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری به مدیریت حسامالدین آشنا با مدیران دولت روحانی انجامشده است و خاص یک نفر از بدنه دولت نیست.
این اقدام حسامالدین آشنا برای تدوین تاریخ دولت روحانی اقدامی است که در دولتهای گذشته همچون دولت خاتمی و احمدینژاد سابقه نداشته است و ضبط و مستند کردن امری که هنوز در جریان است و به تاریخ تبدیل نشده است هم تا حدی بیمعنی است و از صوت منتشرشده از آقای ظریف نیز چنین برمیآید که اسلوب علمی تاریخنگاری شفاهی رعایت نشده و صرفاً حرکتی برای سفیدسازی دولت و مجیزگویی از خدمات آقای روحانی است.
از سوی دیگر، آنطور که برخی مسئولان دولتی میگویند این فایل برای آرشیو شدن طولانیمدت و برای تاریخ ایران انجامشده است. سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه در همین زمینه اعلام کرده بود “این گفتگو صرفاً برای ثبت در حافظه سازمانی دولت تدبیر و امید ضبطشده بوده و قرار به انتشار آن نبود…
در همین راستا روزنامههای سراسری امروز تیترهای ویژهای مانند نارفیق – میدان تخریب دیپلماسی ” واقعاً چرا – افشای فایل صوتی، شگفتی اردیبهشت – زلزله ظریف – پسلرزههای فایل صوتی- سونامی خاموش – شلیک به منافع ملی- چه کسی افشا کرد، چه کسی سود برد – تقطیع ظریف- مدیریت غربگرا برای نجات خود ظریف را وادار به خودکشی کرد- و… چاپ و منتشر کردند و پیامد همین مواضع و افشای فایل صوتی ” مجلس شورای اسلامی وزیر خارجه را فراخوان کرد!
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در صفحه شخصی خود نوشت: گزارش سفر و مذاکرات سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و آقای پوتین بهعنوان یک سند نزد مراجع رسمی ثبتشده است. آنچه از آقای ظریف نقلشده، با واقعیت انطباق ندارد.
در همین راستا دادستانی تهران اعلام کرد، برای فرد یا افرادی که فایل صوتی وزیر خارجه را منتشر کردهاند پرونده قضایی تشکیلشده است و بهزودی فراخوانیهای لازم انجام میشود
حسن روحانی رئیس دولت دوازدهم روز چهارشنبه هشتم اردیبهشتماه در جلسه هیئت دولت با انتقاد شدید از انتشار این فایل صوتی و مأموریت دادن به وزیر اطلاعات برای پیدا کردن فرد یا افرادی که این اقدام نادرست را انجام دادند و برخورد با عامل یا عاملان آن، تلاش کرد تا موضوع انتشار فایل صوتی را در حد توانش اصلاح کند. وی با تجلیل از نقش و جایگاه سردار سلیمانی و نیروهای نظامی و انتظامی و اینکه دشمنان در آستانه گفتوگوهای وین سعی در جلوگیری از موفقیتهای این مذاکرات دارند، اظهارات وزیر خارجهاش را مورد پرسش قرار نداد.
روحانی فقط گفت: ضبط اینگونه اظهارنظرها از سوی اعضای هیئت دولت سابقه تاریخی در دولتها دارد و راهنمایی برای دولتها آینده و تاریخ ایران است.
کلام آخر اینکه، به اعتقاد نویسنده با انتشار این فایل صوتی که برخی آن را عمدی، عدهای برنامهریزیشده و باهدف اثرگذاری در انتخابات خرداد ۱۴۰۰ و گروهی هم تصمیمهای فردی و اشتباهات مغزهای بسته و یا بیخردی و یا دوقطبی کردن انتخابات و …دانستهاند، محمدجواد ظریف که در عرصه دیپلماسی برای ایران اسلامی تلاش زیادی کرده، جایگاه نظام اسلامی را در این برههای از تاریخ ایران زیر سؤال برد و خودش هم برای انتخابات آینده و بهعنوان یک سیاستمدار از نگاه افکار عمومی سوخت.
انتشار این فایل در بسیاری رسانههای جهانی بازتابهای بسیاری داشته و دولت قبلی آمریکا و اروپاییها و روسها و … هرکدام دیدگاههای گوناگونی مطرح کردهاند و بعضی مانند دولتمردان روس بهشدت از این گفتهها عصبانی شدهاند. به نظر هم نمیرسد که موضوع به این سادگی و بهسرعت جمع شود و دامنه و بازتاب اظهارات وزیر خارجه حتی بعد از انتخابات ۲۸ خردادماه امسال نیز ادامه خواهند داشت.
انتهای پیام/۴۲۰۰