به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آستانخبر، مریم حسینی امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ارائه بذر گواهیشده برنج به شالیکاران منجر به رشد کیفی این محصول ارزشمند میشود، اظهار کرد: گیلان یکی از باکیفیتترین برنجهای کشور را داشته و هرساله بخشی اعظمی از برنج تولیدشده در این استان به دیگر نقاط کشور صادر میشود.
وی با اشاره افزایش تولید بذر برنج گواهیشده در گیلان افزود: میزان تولید بذرهای پیش پایه در طبقات الیت و سوپر الیت در سه ماه گذشته از ۶ تن به ۲۵ تن رسیده است که این امر نشاندهنده افزایش چهار برابری در این حوزه بوده است.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با تأکید بر کیفیت بسیار زیاد بذر برنج تولیدشده در گیلان بیان کرد: بر اساس اطلاعات بذر الیت و سوپر الیت پایه بذر مادری بوده که با خلوص ۹۸ درصدی خود عاری از علفهای هرز و بیماری هستند که این امر منجر به افزایش میزان تولید، کاهش هزینهها، بالا رفتن خلوص برنج سفید و همچنین افزایش درآمد شالیکاران میشود.
حسینی از نیاز ۲۰ هزار تنی بذرهای گواهیشده موردنیاز گیلان و مازندران خبر داد و گفت: در شرایط کنونی ۱۸ درصد کل برنجکاران استانهای شمالی از بذر گواهیشده و مابقی از بذر خودمصرفی استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه بذر گواهی تولیدشده در گیلان دارای استانداردهای بینالمللی است، تصریح کرد: یکی از اهداف وزارت جهاد کشاورزی بهرهمندی ۵۰ درصدی شالیزارهای کشور از بذر گواهیشده است که در این خصوص وزارت جهاد برنامه مدون ۱۰ ساله دارد.
انتهای پیام/۴۲۰۱