به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آستانخبر، پیش از ظهر امروز تفاهمنامه همکاری میان سپاه قدس گیلان و منابع طبیعی در راستای حفاظت و نظارت بر جنگلهای استان امضا شد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی سپاه قدس گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه حفاظت از جنگلهای استان به بسیج سازندگی سپردهشده است، اظهار کرد: با هماهنگیهای صورت گرفته طرح حفاظت از جنگلهای گیلان به سپاه قدس و بسیج سازندگی سپردهشده است که قطعاً میتواند مثمر ثمر واقع شود.
احمد ابراهیمی یکی از الزامات در طرح حفاظت از جنگلهای گیلان را شناسایی گلوگاههای مهم دانست و گفت: باید برای حفاظت بهتر از جنگلهای گیلان و منابع طبیعی، گلوگاههای مهم شناساییشده و به سپاه قدس گیلان معرفی شود.
وی از امضای تفاهمنامه میان سپاه قدس گیلان و منابع طبیعی در راستای نظارت و حفاظت از جنگلهای گیلان خبر داد و افزود: یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری حفاظت از جنگل و منابع طبیعی در کشور است به این منظور تفاهمنامهای در این خصوص بهصورت یکساله امضاشده است.
سپاه قدس گیلان در حفاظت از جنگل به منابع طبیعی کمک کند
مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه برخی از استانها با گیلان در خصوص طرح حفاظت از جنگل همکاری نکردند، اظهار کرد: گیلان برای نخستین بار پیشنهاد داد تا حفاظت از جنگل به سپاه پاسداران واگذار شود زیرا این بسیار میتواند به حفظ منابع طبیعی در گیلان کمک کند.
میرحامد اختری با اشاره به نقش سپاه پاسداران در کمک به حفظ منابع طبیعی در کشور گفت: در بزنگاههای حساس و در هر عرصهای که انقلاب به مشکل خورد سپاه پایکار آمده و بسیاری از معضلات را برطرف کرده است.
وی اهمیت جنگلهای گیلان نسبت به دیگر استانهای کشور را بسیار بیشتر دانست و افزود: جنگلهای هیرکانی گیلان جزو سرمایههای کشور بوده و ارزش و اهمیت آن بسیار بیشتر از دیگر جنگلهای کشور است ولی بااینحال در برخی استانها مثل مازندران یکهزار و ۷۰۰ نیرو ولی در گیلان ۴۳۰ نیرو بیشتر حفاظت از جنگل وجود ندارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با درخواست از سپاه پاسداران در خصوص حفاظت از جنگل در استان بیان کرد: از پاسداران درخواست دارم در طرح حفاظت از جنگلها ورود کند، زیرا منابع طبیعی استان در تلاش است با سپاه اجرایی شود تا نظارت.
اختری با تأکید بر شناسایی گلوگاههای گیلان توسط منابع طبیعی تصریح کرد: در چند نقطه استان مشکلات اساسی وجود داشته و در برخی از مناطق گیلان که قاچاق چوب در آن به شکل بسیار وسیع صورت میگرفت به صفر رسیده است.
وی با بیان اینکه حفاظ، احیاء و بهرهبرداری وظیفه اصلی منابع طبیعی است، گفت: زراعت چوب یکی از منبعهای مهم درآمد در استان میباشد بهطوریکه در سال گذشته ۹۸ میلیارد تومان از زراعت چوب به خزانه دولت واریزشده و از ۱۱ میلیون مترمکعب چوب مصرفی در کشور، چهار الی پنج میلیون مترمکعب در گیلان مصرف میشود.
انتهای پیام/۴۲۰۱