به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آستانخبر؛ از صدر اسلام تاکنون همگان مساجد را محلی مناسب برای انجام امور معنوی و عبادت و همچنین به دلیل دسترسی راحت مناسبترین مکان در خصوص انجام کارهای فرهنگی، اجتماعی، دینی و سیاسی است.
مساجد از دیرباز تاکنون جایگاه ویژهای در بین تمامی مؤمنان برخوردار است، زیرا نشر معارف اسلامی و تربیت مؤمنان در این مکان مقدس انجام و از سوی دیگر بهنوعی مسجد کانون ارتباط، اتحاد، همدلی و وحدت میان تمامی مسلمانان عالم بهحساب میآید.
یکی دیگر از مهمترین وظایف مجلس برگزاری کلاسهای علمی در راستای کسب علم و دانش از طریق گوناگون مثل تشکیل حلقههای درس است و به این دلیل نقش مسجد درگذشته همانند دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی بسیار حائز اهمیت است.
در این شرایط نفوذ فرهنگی در جامعه که استکبار به دنبال کمرنگ جلوه دادن نقش دین در جامعه است، مساجد میبایست با انجام کارهای فرهنگی، هنری، ورزشی و مذهب بستر مناسبی برای ظهور استعدادهای جوانان در رشتههای مختلف بوده و جوانان از این طریق به حضور بیشتر در مدارس رغبت پیدا کنند.
مساجد باید در این شرایط حساس از جامعه با انجام اموری مثل برگزاری نماز جماعت، قرائت قرآن، سخنرانی، تفسیر قرآن، مشاوره معنوی، جلسات پرسش و پاسخ، کلاسهای مختلف برای نوجوانان و جوانان به اثربخشترین کانون فعالیتهای فرهنگی کشور مبدل شده و معادلات فرهنگی اطراف خود را به سود عبودیت الهی تغییر دهند، لذا برای تحقق این مهم نقش مدیران مساجد خصوصاً روحانیون بسیار مهم و تأثیرگذار است.
همگان مساجد را مرکز انجام فعالیتهای فرهنگی دانسته و نقش آن را در تربیت جامعه در عرصههای مختلف بسیار مؤثر میدانند و این همان نکتهای است که مدیر کانون فرهنگی، هنری مساجد گیلان به آن اذعان داشته و میگویند مساجد دارای ظرفیت خوبی در حوزه فرهنگی، هنری و علمی بوده و باید از این ظرفیت بالقوه در افزایش فرهنگ جامعه و محلههای مختلف کمک کرد، زیرا این کانون ریلگذار مسائل فرهنگی در کشور و گیلان هستند.
وقتی برای بررسی وضعیت انجام امور فرهنگی در مساجد گیلان به چند محله رشت رفتم، عمده دغدغه مردم و گلهمندی اهالی رشت عدم داشتن برنامه مدون در حوزه فرهنگی است.
اما حجتالاسلاموالمسلمین محمدعلی رضوانی نژاد معتقد است کارهای فرهنگی در مساجد گیلان محله محور بوده و ریلگذاری برنامههای فرهنگی، هنری و علمی محله محور و در محدوده خانوارهای آن محل انجام میشود.
به گفته کارشناسان حوزه مساجد و برخی از مردم باید جوانان را بافرهنگ دینی و اسلامی آشنا کرده و بهترین مکان برای این مهم مساجد به این دلیل مدیر کانون فرهنگی، هنری مساجد گیلان میگوید نوع فعالیت کانون مساجد علیرغم خوب بودن وضعیت ولی بازهم جای کار دارد و باید وضعیت بهتر شود.
بنا بر اعلام حجتالاسلاموالمسلمین رضوانی نژاد در گیلان دو هزار و ۸۰۰ مسجد وجود دارد که ۹۳۰ مسجد مجوز کانون فرهنگی داشته و از این تعداد ۳۷۷ مسجد توانایی رقابت کشوری را دارا بوده که ۹۵ کانون به مرحله داوری کشوری رسیدهاند.
از مسؤول کانون فرهنگی، هنری مساجد گیلان در خصوص چرایی گلایه مردم از وضعیت امور فرهنگی مساجد بهویژه در خصوص نداشتن برنامه مدون پرسیدم و رضوانی نژاد گفت: در مساجد گیلان به دلیل مدیریت مدیران ظرفیت خوبی را در حوزه فرهنگی فراهم است ولی شاید برخی از مردم در آن فضا قرار نگرفته و با اقدامات انجامشده آشنایی ندارند، زیرا در همین مدت کوتاه مساجد این استان در حوزه نمایش و سرود در کشور دارای رتبه برتر هستند.
در این شرایط سخت اقتصادی بهطور یقین نقش مساجد در ایجاد اشتغال و فراهم آوری شرایط کسبوکار بسیار مهم است و طبق گفتههای مسؤولان کانون فرهنگی مساجد گیلان تاکنون ۱۸۳ فعالیت اشتغالزایی توسط کانونهای مساجد در حوزههای امداد و نجات، ایجاد گلخانه، پرورش قارچ، گل و گیاه، مرغ و خدمات کامپیوتری ثبتشده است.
بهطور یقین مساجد دارای ظرفیتهای خوبی در خصوص کارکردهای مثبت در حوزههای فرهنگی، علمی و اجتماعی بوده و با توجه به نقش انکارناپذیر فرهنگ در رشد جامعه باید زیرساختهای فرهنگی در مساجد تقویت و به تبعه آثار مثبت تربیت و فرهنگ دینی در بین و علیالخصوص جوانان نمایان شود.
انتهای پیام/۴۲۰۰