- تاریخ انتشار : دوشنبه 25 تیر 1403 - 8:04
- کد خبر : 10173 چاپ خبر
آیین سنتی «ککه دبیج» در آستانهاشرفیه
آیین سنتی ککه دبیج یا «کاکاپزی» محله جسیدان از مراسم مذهبی و سنتی که عاشقان اباعبدالله از عزاداران حسینی در شب تاسوعا با پخت این شیرینی محلی پذیرایی میکنند.
به گزارش آستانخبر؛ در آیین سنتی «ککه دبیج» محله جسیدان که بیش از ۱۵۰ سال قدمت دارد زنان روستای جسیدان آستانه اشرفیه از ششم محرم با تکه تکه کردن و پخت کدوهای محلی مقدمات پخت کاکا که نوعی شیرینی محلی است را آماده میکنند.
هفتم محرم کار خمیرگیری و پخت کاکا انجام میشود و هشتم محرم در شب تاسوعای حسینی در بین عزاداران و هیئتهایی که به این منطقه میآیند توزیع میشود.
در منطقه جسیدان که در گذشته از روستاهای همجوار شهر بود کشت برنج و کدو مهمترین منبع درآمد مردم بود و در پخت کاکا، از کدو، آرد برنج، آرد گندم و ادویههای مختلف استفاده میشود.
آیین کاکاپزی از آیینهای سنتی در مرحله ثبت میراث معنوی گیلان است.
انتهای پیام/۴۲۰۰
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰