• تاریخ انتشار : جمعه 5 اردیبهشت 1404 - 9:44
  • کد خبر : 11410
  • چاپ خبر

ضرورت بازشناسی چهره‌های مغفول شیعه و مبارزان مشروطه

مهدی کاسی، پژوهشگر فرهنگ و تاریخ، در مراسمی به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع) و گرامیداشت آیت‌الله شیخ یوسف نجفی جیلانی، با انتقاد از بی‌توجهی به مفاخر دینی و مبارزان تاریخ معاصر، خواستار بازشناسی و معرفی دقیق‌تر شخصیت‌های تأثیرگذار مکتب تشیع و نهضت‌های ضد استبدادی شد.

به گزارش آستان‌خبر؛ مهدی کاسی، پژوهشگر فرهنگ و تاریخ، شامگاه پنجشنبه در مراسمی به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع) و بزرگداشت آیت‌الله شیخ یوسف نجفی جیلانی، از چهره‌های نهضت جنگل، اظهار داشت که امام صادق (ع) در یکی از پیچیده‌ترین دوره‌های تاریخ اسلام، نقش بی‌بدیلی در بنیان‌گذاری و توسعه مکتب تشیع ایفا کردند.

کاسی با اشاره به تربیت شاگردان متعدد توسط امام ششم شیعیان، افزود که نهضت علمی ایشان، پایه‌گذار مکتب جعفری شد و به گسترش معارف اهل بیت (ع) کمک شایانی کرد.

وی همچنین با گرامیداشت یاد علما و مراجع دوره مشروطه، از جمله ملأ عبدالله مازندرانی، میرزا حسین خلیلی طهرانی و آخوند خراسانی، تصریح کرد که این سه تن با صدور فتواهای مهم، نقش کلیدی در حمایت از مشروطیت و مبارزه با استبداد داشتند.

کاسی با انتقاد از سیاست‌های هویت‌زدایانه دوران پهلوی، گفت این سیاست‌ها موجب بیگانگی جامعه با مفاخر دینی و فرهنگی خود شده‌اند، به‌ویژه در استان گیلان. وی افزود که در این دوره تلاش شد تا الگوهای غرب‌زده جایگزین الگوهای اصیل اسلامی و ایرانی شوند.

او با اشاره به شخصیت میرزا محمدعلی مدرس چهاردهی، یکی دیگر از بزرگان ناشناخته تشیع، تأکید کرد: «شخصیت‌هایی مانند او سهمی مهم در ارتقای تفکر شیعی داشته‌اند اما متأسفانه هنوز آن‌گونه که باید معرفی نشده‌اند.»

پژوهشگر تاریخ همچنین خواستار توجه بیشتر مسئولان به آرامگاه شیخ یوسف نجفی شد و وضعیت فعلی آن – که تنها با سنگی به ابعاد ۲۰ در ۲۰ سانتی‌متر مشخص شده – را نمادی از بی‌توجهی به میراث علمی و اجتماعی وی دانست.

کاسی بر اهمیت ایجاد هویت در نسل جوان تأکید کرد و افزود که آستانه اشرفیه به‌عنوان یکی از قطب‌های مذهبی گیلان، باید ظرفیت‌های مذهبی و تاریخی خود را برای تقویت گردشگری مذهبی و ارتباط میان نسل‌ها به‌کار گیرد.

او همچنین نقش شیخ یوسف نجفی در دفاع از حجاب و تألیف کتاب «تومار» را یادآور شد؛ کتابی که هفت سال پیش از صدور فرمان کشف حجاب توسط رضاخان منتشر شد و نویسنده‌اش به‌دلیل محتوای آن، مورد شکنجه و زندان قرار گرفت.

کاسی در پایان، با تأکید بر لزوم معرفی چهره‌های الهام‌بخش تاریخ معاصر، گفت جمهوری اسلامی ایران تحقق آرزوی بسیاری از علما بوده و حفظ دستاوردهای آن نیازمند پاسداشت یاد و نام بزرگان مغفول است.

وی برگزاری این ویژه‌برنامه را گامی مؤثر در جهت ترویج هویت اسلامی و ایرانی در میان نسل جوان توصیف کرد.

انتهای خبر/۴۲۰۰

لینک کوتاه

برچسب ها

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 5 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.