امروز:
سه‌شنبه, ۵ ام خرداد , ۱۴۰۵
  • خانه
  • دسته ها
    • آستانه‌اشرفیه
    • اجتماعی
    • اقتصادی
    • سیاسی
    • فرهنگ
    • ورزش
  • یادداشت
  • چندرسانه ای
    • عکس
    • فیلم
  • مطالبات مردمی
  • درباره ما
  • تماس با ما
پایگاه اطلاع رسانی آستان خبر
صفحه اصلی/آستانه‌اشرفیه/«آیت‌الله ضیایی» چهره‌ای که گیلان را از منبر تا دانشگاه هدایت کرد

«آیت‌الله ضیایی» چهره‌ای که گیلان را از منبر تا دانشگاه هدایت کرد

امروز ۲۳ مرداد، سالروز رحلت آیت‌الله دکتر سید عبدالله ضیایی گیلانی است؛ عالمی وارسته که عمر خود را وقف خدمت به دین و مردم کرد و با تأسیس مراکز مذهبی و اجتماعی، نقش مهمی در اعتلای فرهنگی گیلان و غرب مازندران ایفا کرد.
کد خبر :12464 ۰۹:۴۴ - ۲۳-۰۵-۱۴۰۴
چاپ
0 نظر

به گزارش آستان‌خبر؛ امروز ۲۳ مرداد، سالروز رحلت عالم ربانی، مجاهد نستوه و خادم دلسوز، آیت‌الله دکتر سید عبدالله ضیایی گیلانی است؛ فقیه برجسته‌ای که عمر پربرکت خود را وقف خدمت به دین، مردم و تربیت نسل‌های متعهد نمود.

آیت‌الله ضیایی در سال ۱۳۰۲ هجری شمسی در روستای دریاکنار لنگرود و در خانواده‌ای اهل سیادت و فضیلت چشم به جهان گشود. پس از گذراندن دوره ابتدایی، در سال ۱۳۲۳ رهسپار حوزه علمیه قم شد و با استعداد و پشتکار کم‌نظیر، مراحل علمی را به سرعت پیمود. وی سپس برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه نجف اشرف رفت و سه سال در جوار عتبات عالیات به فراگیری علوم دینی پرداخت.

او از محضر بزرگانی چون آیت‌الله بروجردی، علامه طباطبایی، امام خمینی و دیگر فقهای برجسته بهره‌مند شد. آیت‌الله ضیایی پس از اخذ مدرک دکتری علوم تربیتی از دانشگاه تهران، سال‌ها در عرصه فرهنگی، علمی و اجتماعی فعالیت داشت.

از سال ۱۳۴۱ تا پیروزی انقلاب اسلامی، به دستور مراجع عظام در آستانه اشرفیه اقامت گزید و با بازسازی حوزه علمیه جلالیه، احیای مسجد جامع، ساخت بیمارستان، پمپ بنزین، صدها مسجد و حمام و تربیت ده‌ها طلبه، خدمات ماندگاری از خود به جای گذاشت. منزل او در این سال‌ها، پایگاه پاسخگویی به شبهات فکری و عقیدتی و مرکز هدایت فرهنگی گیلان و غرب مازندران بود.

آیت‌الله ضیایی علاوه بر فعالیت‌های تبلیغی، در جریان انقلاب اسلامی نیز حضوری فعال داشت و پس از پیروزی انقلاب، به عنوان نماینده گیلان در مجلس خبرگان قانون اساسی ایفای نقش کرد. در اواخر عمر، به قم بازگشت و به تدریس و مدیریت حوزه علمیه پرداخت.

این عالم وارسته پس از تحمل بیماری سرطان، در شب شام غریبان محرم سال ۱۳۶۸ و در ۶۶ سالگی دار فانی را وداع گفت. یاد و راه او همچنان الهام‌بخش نسل‌های امروز و فرداست.

انتهای خبر/۴۲۰۰

برچسب ها:

آیت‌الله ضیایی

مطالب مرتبط

  • «علی کیا» سرپرست شهرداری آستانه‌اشرفیه شد
  • تولید بیش از ۶ هزار تن عسل در گیلان
  • رانش زمین این بار در نازک‌سرای آستانه‌اشرفیه
  • سرعت‌بخشی به روند اجرای پروژه‌های اساسی رشت با مشارکت بانک شهر
  • کرونا در گیلان روی نوار آرامش/ ۲۳ بیمار کرونایی در شبانه‌روز گذشته بهبود یافتند

هیچ نظر! یکی از اولین.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پایگاه اطلاع رسانی آستان خبر
آخرین اخبار
۱۰ Best Practices For evolution gaming
Beware The ice fishing live demo Scam
You Don&#۸۲۱۷;t Have To Be A Big Corporation To Start relax gaming
white rabbit slot For Money
How We Improved Our big time gaming In One Week
بین الملل
Tillgång till BankID och dess begränsningar på utländska webbplatser
Tez-tez verilən suallar və onların ətraflı cavabları
نخبگان ایرانی در قله‌های علمی جهان
موضوعات داغ:
13 آبان
۲۲بهمن
22بهمن1401
5جی
۹ دی
ChatGPT
PS5
آئین "باران‌خواهی"
آب
آب رسانی
آب زراعی
آب کشاورزی
آب گرفتگی
آب منطقه‌ای
آب منطقه‌ای گیلان
آب و فاضلاب
آب و هوای گیلان
آب‌بندان
آبتین حیدرزاده
آبگذاری

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به پایگاه اطلاع رسانی آستان خبر میباشد.

  • خانه
  • دسته ها
    • آستانه‌اشرفیه
    • اجتماعی
    • اقتصادی
    • سیاسی
    • فرهنگ
    • ورزش
  • یادداشت
  • چندرسانه ای
    • عکس
    • فیلم
  • مطالبات مردمی
  • درباره ما
  • تماس با ما