امروز:
سه‌شنبه, ۵ ام خرداد , ۱۴۰۵
  • خانه
  • دسته ها
    • آستانه‌اشرفیه
    • اجتماعی
    • اقتصادی
    • سیاسی
    • فرهنگ
    • ورزش
  • یادداشت
  • چندرسانه ای
    • عکس
    • فیلم
  • مطالبات مردمی
  • درباره ما
  • تماس با ما
پایگاه اطلاع رسانی آستان خبر
صفحه اصلی/آستانه‌اشرفیه/آستانه‌اشرفیه زادگاه ورزش‌های شالیزاری کشور

آستانه‌اشرفیه زادگاه ورزش‌های شالیزاری کشور

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آستان‌خبر، استان گیلان به دلیل خاکی حاصلخیز دارای شالیزارهای بسیار زیادی است که همین امر سبب می‌شود تا ما گیلانیان خاطرات خوبی از انواع ورزش‌های شالیزاری داشته باشیم. همه...

کد خبر :4945 ۲۱:۳۲ - ۲۱-۰۳-۱۴۰۱
چاپ
0 نظر

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آستان‌خبر، استان گیلان به دلیل خاکی حاصلخیز دارای شالیزارهای بسیار زیادی است که همین امر سبب می‌شود تا ما گیلانیان خاطرات خوبی از انواع ورزش‌های شالیزاری داشته باشیم.

همه ما گیلانیان و جوانان اهل آستانه‌اشرفیه خاطرات خوبی از بازی در گل و به نوعی گل بازی داریم که بعد از چند دقیقه گل به دستان چسبیده و به نوعی سفت می‌شود طوری که نمی‌شود انگشتان را تکان داد حالا تصور کنید که بخواهید در گِل، فوتبال، والیبال، کشتی بازی کنید، بدوید، توپ را شوت کنید، دریبل بزنید و غیره شرایط سختی به نظر می‌رسد اما چند سالی می‌شود که تصاویر فوتبال و والیبال بازی‌کردن و یا حتی کشتی گرفتن جوانان استان گیلان‌به ویژه شهرستان آستانه‌اشرفیه در شالیزارهای پر از گِل در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته و پربازدیدشده است، مسابقاتی هم در همین زمینه شکل گرفته که آوازه‌اش جهانی شده است.

چندسالی می‌شود جام فوتچل در کینچاه، والیچل در کیسم، کشتی‌چل در لسکوکلایه و چلنوردی در دهشال هر سال در این چند روستای استان گیلان برگزار می‌شود که نگاه‌های زیادی را به خودش جلب کرده است، روستایی که مردمش با کمترین امکانات یک بازی پرنشاط برگزار می‌کنند ولی در سالیان گذشته برخی سعی داشتند تا ورزش‌های شالیزاری را به نام خود ثبت کنند در حالی که زادگاه ورزش‌های شالیزاری شهرستان آستانه‌اشرفیه است.

فوتبال، والیبال و کشتی در گِل، یک رقابت متفاوت از انواع مسابقاتی است که تا امروز کمتر مسؤولی به این پدیده جذاب اهمیت داده اما آوازه بچه‌های روستای کینچاه، دهشال، لسکوکلایه و کیسم در آستانه‌اشرفیه استان گیلان جهانی شده است.

برگزاری جام فوتچل یا همان فوتبال در شالیزار از پنج سال پیش در شهرستان آستانه‌اشرفیه کلید خورد و پنج سال پیش یکی از بزرگان و اهالی روستای کینچاه با جوانان روستا که بیشترشان علاقه‌مند به این رشته ورزشی بودند، همفکری کردند تا برای این‌که قبل از آغاز فصل نشا در شالیزارها نشاط در بین مردم ایجاد شود، اقدامی کنند.

این همفکری سبب شد در نهایت تصمیم بگیرند که مسابقات فوتبال در شالیزار را پایه‌ریزی و سال ۹۶ اولین دوره آن را برگزار کنند تا این مسابقات در سنت گیلان بماند. به گفته اهالی روستا برگزاری این مسابقات شروع یک همدلی برای انجام کاری طاقت‌فرسا یعنی همان کاشتن بذر برنج است. این مسابقات سال اول با چهار تیم برگزار شد. ظاهرا آن سال به صورت آزمایشی مسابقات را برگزار کرده‌اند تا ببینند می‌شود در شالیزار مسابقه برگزار کرد.

به همین منظور امروز جشنواره بازی‌های شالیزاری آستانه‌اشرفیه در پارک ساحلی این شهر و به منظور معرفی رشته‌های مخالف شالیزاری با حضور مسؤولان کشوری، استانی و آحاد مختلف جامعه برگزار شد.

یکی از اهداف در نخستین جشنواره ورزش‌های شالیزاری کمیته‌هایی در بخش اجرایی، تبلیغات و پشتیانی است و تاکنون علاوه بر دو ورزش چل‌نوردی و فوتچل، ورزش والیچل (والیبال در شالیزار) در روستای کیسم، کشتی‌چل (کشتی در شالیزار) در روستای لسکوکلایه و لافند چل (طناب کشی در شالیزار) در روستای لله وجه سر بندر کیاشهر در دستور کار قرار گرفت که در روزجشنواره از این ورزش‌ها رونمایی می‌شود.

لذا برای ثبت ملی و جهانی ورزش‌های شالیزاری ساماندهی و برگزاری منظم این ورزش‌ها در تقویم ورزشی شهرستان، استان و کشور از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره است.

انتهای پیام/۴۲۰۱

هیچ نظر! یکی از اولین.

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پایگاه اطلاع رسانی آستان خبر
آخرین اخبار
نجوای عاشقانه دعای عرفه در آستان مقدس حضرت سلطان سیدجلال الدین اشرف(ع)
۱۰ Best Practices For evolution gaming
Beware The ice fishing live demo Scam
You Don&#۸۲۱۷;t Have To Be A Big Corporation To Start relax gaming
white rabbit slot For Money
بین الملل
Tillgång till BankID och dess begränsningar på utländska webbplatser
Tez-tez verilən suallar və onların ətraflı cavabları
نخبگان ایرانی در قله‌های علمی جهان
موضوعات داغ:
13 آبان
۲۲بهمن
22بهمن1401
5جی
۹ دی
ChatGPT
PS5
آئین "باران‌خواهی"
آب
آب رسانی
آب زراعی
آب کشاورزی
آب گرفتگی
آب منطقه‌ای
آب منطقه‌ای گیلان
آب و فاضلاب
آب و هوای گیلان
آب‌بندان
آبتین حیدرزاده
آبگذاری

تمامی حقوق این وبسایت متعلق به پایگاه اطلاع رسانی آستان خبر میباشد.

  • خانه
  • دسته ها
    • آستانه‌اشرفیه
    • اجتماعی
    • اقتصادی
    • سیاسی
    • فرهنگ
    • ورزش
  • یادداشت
  • چندرسانه ای
    • عکس
    • فیلم
  • مطالبات مردمی
  • درباره ما
  • تماس با ما