به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آستانخبر، پل ورودی آستانهاشرفیه در سال ۱۳۴۷ توسط یک شرکت آلمانی ساخته و به دلیل سازه بتنی و فلزی دارای استحکام بسیار زیاد بوده به حدی که میتواند باری در حدود ۱۰ تن را بر روی سازه خود تحمل کند.
پس از گذشت بیش از نیمقرن از زمان احداث، پایههای این پل دچار پوسیدگی و فرسودگی شده که با توجه به تردد مسافران و گردشگران بسیار و رشد روزافزون جمعیت دیگر جوابگو حجم سنگین ترافیک نیست.
یکی از مشکلاتی که مسؤولین وزارت راه و شهرسازی چه در دولتهای قبلی و چه در این دولت با آن درگیر بودهاند هزینه نگهداری و تعمیر سازه و پایههای این پل به دلیل عمر طولانی آن است به همین منظور مسؤولین وزارت راه و شهرسازی در سال ۱۳۸۰ برای رهایی از پرداخت این هزینه، به فکر طراحی و احداث سازه و پل جدید در کنار این پل افتادند.
سازه اصلی این پل بهصورت کابلی و به شکل یک کشتی با یک دهنه ۱۵۹ متری است که نخستین کار عملیاتی برای ساخت این پل در سال ۱۳۸۰ و با برآورد مالی در حدود ۶ میلیارد تومان توسط وزارت راه و شهرسازی آغاز به فعالیت کرد و به گفته مدیر وقت ساخت و توسعه راههای گیلان این پروژه که مقررشده بود در مدت سه سال به مرحله بهرهبرداری برسد به دلیل تخصیص کم اعتبارات، ساخت آن علیرغم خرید ۹۰ درصدی سازه، کابل و عرشه و تلاش برای ساخت گیره نگهدارنده توسط شرکتهای دانشبنیان این پل پس از گذشت ۱۸ سال هنوز به اتمام نرسیده است.
یکی از مهمترین عوامل تأخیر در ساخت این پل بیبرنامگی و عدم تخصیص اعتبار بهموقع توسط دولت، تحریم و نوسانات زیاد ارز در کشور بوده است ولی بااینحال وزیر پیشین راه و شهرسازی در ۱۲ دیماه ۹۸ و در سفر خود به گیلان قول تکمیل پل کابلی آستانهاشرفیه را تا پایان خردادماه سال ۹۹ داد و این امر به واقعیت مبدل نشد.
حال مردم شهرستان آستانهاشرفیه انتظار دارند در دولت مردمی آرزوی دیرینه آنان یعنی تکمیل پل کابلی این شهر به بهرهبرداری برسد.
انتهای پیام/۴۲۰۱