• تاریخ انتشار : شنبه 27 اردیبهشت 1404 - 10:18
  • کد خبر : 11697
  • چاپ خبر

سه فرزند و یک لبخند پیام پررنگ دیوارنگاره جمعیتی در آستانه‌اشرفیه

در ورودی شبکه بهداشت آستانه‌اشرفیه، نقاشی بزرگی از مادری با سه کودک خودنمایی می‌کند؛ پیامی تصویری و صریح که می‌گوید تک‌فرزندی بس است.

به گزارش آستان‌خبر؛ در دل خیابان‌های پررفت‌وآمد آستانه‌اشرفیه، درست بر سردر شبکه بهداشت و درمان این شهرستان، نقاشی دیواری با مضمون جمعیت خودنمایی می‌کند؛ تصویری از مادری با سه فرزند خندان که پیام روشنی دارد: «برای شادی و آرامش کودک خود، به یک فرزند اکتفا نکنیم.»در گوشه‌ای دیگر از این دیوارنگاره، تابلویی به سبک تابلوهای اخطاری نصب شده که روی آن نوشته‌اند: «تک‌فرزندی ممنوع»؛ جمله‌ای هشدارآمیز و صریح، بی‌پرده و بی‌تعارف. نقاشی به‌جای تابلو، دیوار به‌جای رسانه.این طرح هنری نه بر بنر یا بیلبورد که با قلم نقاشی مستقیم روی دیوار اجرا شده است؛ بازگشتی به سنت دیوارنویسی و نقاشی‌های پیام‌دار دهه‌های گذشته که حالا با محتوایی معکوس برگشته‌اند.اگر روزگاری روی قوطی کبریت و دیوار مدارس نوشته می‌شد: «فرزند کمتر، زندگی بهتر» امروز روی سردر یک نهاد سلامت، این‌گونه نوشته شده: «فرزند بیشتر، آرامش بیشتر.»

تصویر سه فرزند، اما سؤال‌های بسیار

این نقاشی، فراتر از زیبایی بصری، حامل پیام سیاست‌های کلان نظام سلامت و خانواده است؛ اما به قول برخی شهروندان، آیا چنین تصاویری کافی‌اند؟ خانم صادقی، مادر دو فرزند، می‌گوید: «پیام خوبی دارد. من با دیدنش حس خوبی گرفتم، ولی باید این پیام‌ها در جاهای بیشتری دیده شود، مخصوصاً تو رسانه‌ها، برنامه‌های کودک و حتی کتاب درسی.»کارمند یکی از بخش‌های درمانی هم معتقد است: «خود ما وقتی از جلوی دیوار رد می‌شیم، مکث می‌کنیم. یعنی اثر داره اما این کافی نیست. باید یک حرکت جمعی باشه، نه فقط یک نقاشی.»

پیام یک تصویر، نیاز به تبلیغ جمعی

تجربه نشان داده که یک تصویر خوب، می‌تواند جرقه‌ای در ذهن ایجاد کند اما برای ماندگاری و اثرگذاری، باید در قالب یک حرکت هماهنگ فرهنگی و رسانه‌ای تقویت شود.نظام سلامت، آموزش‌وپرورش، رسانه ملی، فضای مجازی و حتی چهره‌های مردمی و دینی باید پای کار بیایند تا خانواده‌ها احساس کنند حمایت می‌شوند، نه فقط تشویق.دیوارنگاره شبکه بهداشت آستانه‌اشرفیه، از آن دست پیام‌هایی است که در سکوت، حرف‌های بزرگی می‌زند اما اگر این تصویر در انزوای همان دیوار بماند، شاید تنها چیزی که تغییر کند، رنگش باشد.وقت آن رسیده که سیاست‌های جمعیتی به خیابان‌ها، خانه‌ها، برنامه‌های تلویزیونی و قلب خانواده‌ها راه پیدا کند و همه دستگاه‌های اجرایی و خدماتی به این مهم روی آورند.

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.