- تاریخ انتشار : یکشنبه 15 بهمن 1402 - 22:53
- کد خبر : 9550 چاپ خبر
یادداشت| دریا ظرفیتی فراموش شده در بندرکیاشهر
متأسفانه در بندرکیاشهر، باوجود دارا بودن ۳۷ کیلومتر نوار ساحلی، برخلاف شهرهای ساحلی همجوار، تاکنون برنامه راهبردی و توسعهای برای استفاده از ظرفیت دریا ارائه نشده و حمایت درخوری نیز از سرمایه گذار بخش خصوصی صورت نگرفته است.
به گزارش آستانخبر: رضا تیغنورد جلالی در یادداشتی نوشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی روز شانزدهم آبان امسال، در راستای اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی سیاستهای کلی توسعه دریا محور را برای اقدام به رؤسای قوای سهگانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند.
استفاده از ظرفیت دریا برای توسعه هر منطقه یکی از راههای افزایش رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال، تأمین نیازهای حیاتی و تولید اقتدار در منطقه است.
جدای از اهمیت بررسی چگونگی اقدامات دستگاههای اجرایی برای ارائه طرحهای پیشنهادی خود، در چنین شرایطی انتظار میرفت که مجمع نمایندگان گیلان به واسطه دارا بودن نزدیک به ۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی و همچنین ظرفیت کمنظیر منطقه آزاد انزلی و قرارگیری استان در مسیر کرویدور شمال به جنوب نقش آفرینی بهتری داشته باشند.
همچنین مجمع نمایندگان استان گیلان نیز میتوانست در این مدت با برگزاری جلسات متعدد با کارشناسان و ذی نفوذان این حوزه در تدوین چشمانداز ۹گانه مدنظر رهبر انقلاب نقش آفرین باشند که متأسفانه تاکنون اقدام مؤثری انجم نداده است.
در بندرکیاشهر نیز با توجه به اینکه این شهرستان دارای ۳۷ کیلومتر نوار ساحلی و چهار طرح سالمسازی است، میبایست سهم در خور شأن و جایگاه شهرستان، در تدوین برنامههای توسعهای ایفای نقش میکرد که بازهم شاهد غفلت از این فرصت بودیم.
آستانهاشرفیه و بندرکیاشهر با طبیعت بکر و خدادادی خود مواهب الهی و منحصر به فردی از جمله بوجاقی که مشرف به دریا نیز هست را در دل خود جای داده که همین موارد شهرستان آستانهاشرفیه و بندرکیاشهر را کاملا مستعد نمونه شدن در مباحث پیشنهادی برنامههای توسعه دریا محور کرده است.
اقتصاد دریامحور یا اقتصاد آبی الزاماتی دارد که شهرستان آستانهاشرفیه و بندرکیاشهر به واسطه سالهای سال کمکاری مشکلات زیرساختی فراوان موجود، نمیتوان در حوزههایی همچون توسعه صنایع دریایی و کشتیسازی و علوم و فناوریهای دریایی از وی انتظاری داشت اما در عین حال باتوجه به شرایط اقلیمی و ظرفیتهای صیادی خود میتواند در حوزه توسعه شیلات و آبزیپروری، توسعه گردشگری و تفریحات دریایی برنامه ریزی لازم را انجام دهد.
البته تحقق این موارد نیازمند استفاده حداکثری از ظرفیت کارشناسان و البته داشتن عزمی فراتر از برگزاری دیدارهای کمفایده با مسئولان اجرایی است.
انتهای پیام/۴۲۰۰
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰