- تاریخ انتشار : یکشنبه 10 دی 1402 - 13:14
- کد خبر : 9314 چاپ خبر
اصولگرایان گیلان و رؤیای یَد واحده
اصولگرایان در گیلان در قالب گروههای مختلف از جمله شورای ائتلاف، شریان، پایداری مجمع یاران، شورای وحدت، راهیان گام دوم انقلاب اسلامی فعالیت میکنند که باتوجه به تجربه سالهای ماضی و روحیه سردمداران آن بنظر نمیرسد در ارائه لیست حمایتی واحد به تفاهم برسند.
به گزارش آستانخبر به نقل از مجله خبری تپور؛ آبانماه امسال همایش چهار هزارنفری مبنا (مجمع بیداری نیروهای انقلاب) در حرم امام خمینی (ره) با سخنرانی محمدباقر قالیباف و غلامعلی حدادعادل و محس رضایی برگزار شد؛ همایش مبنا با حضور چهرههای جریان اصولگرایی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اولین اقدام انتخاباتی اصولگرایان برای انتخابات اسفندماه بود.
برخی تحلیلگران، برگزاری همایشی با نامی جدا از شورای ائتلاف نیروهای انقلاب (شانا) را کنشگری فعالتر قالیباف برای انتخابات اسفندماه دانستهاند؛ هرچند حضور چهرههایی همچون حدادعادل رئیس شورای ائتلاف و یا محسن رضایی و سید محمد حسینی، نشان میدهد که رئیس مجلس در هماهنگی با ائتلاف سراسری نیروهای انقلاب فعالیت خواهد کرد.
هنوز در گیلان به دلیلعدم ساماندهی مبنا، مسؤولی انتخاب نشده ولی انتظار میرود که چهرههای نزدیک به محمدباقر قالیباف رئیس فعلی مجلس شورای اسلامی متولی مبنا در گیلان شود.
شورای ائتلاف نیروهای انقلاب (شانا) در انتخابات سال ۹۸ براساس تجربه جبهه نیروهای انقلاب (جمنا) شکل گرفت و با توجه به پیروزی چشمگیر در اسفندماه همان سال، در انتخابات ۱۴۰۰ با قدرت بیشتری ورود پیدا کرد و با معرفی ابراهیم رئیسی و فهرستی برای شورای اسلامی شهر تهران بهسرلیستی مهدی چمران، پیروزی دوم را پشتسر گذاشت.
در گیلان نیز اخیراً رمضانعلی طالبی به عنوان سرپرست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان گیلان که سابقه ریاست مجمع عالی بسیج را در کارنامه دارد جایگزین نظرعلی علیزادهای شده که خود در حوزه انتخابیه رودسر و املش برای حضور در مجلس ثبت نام کرده که حضور وی در لیست شانای شهرستان رودسر دور از ذهن نیست.
هرچند که رضا سلمانی اخیراً در نشست خبری با تبیین شاخصهایی ادعا کرده که بر اساس محبوبیت، مقبولیت و رضایتمندی مردم از جمع ثبتنامیها گزینه منتخب شورای ائتلاف برگزیده میشود.
منوچهر متکی از «شورای وحدت» در توضیح امکان معرفی کاندیداها در یک لیست گفته بود: «با توجه به آخرین صحبتی که با حداد عادل داشتم لیست واحدی از طرف شورای وحدت و شورای ائتلاف برای انتخابات شوراها منتشر نخواهد شد؛ ما بهدنبال این بودیم که لیست مشترکی با شورای ائتلاف تشکیل دهیم ولی این اتفاق نیفتاد، متأسفانه هماکنون ما با دو لیست به استقبال انتخابات میرویم.»
در گیلان نیز شورای وحدت در اختیار حجتالاسلام لاکانی مدیرکل مرکز خدمات حوزههای علمیه استان گیلان و مشاور امور روحانیت استاندار گیلان است که در این شورا نزدیکان یکی از نمایندگان فعلی مردم شهرستان رشت آمد و شد بیشتری دارند.
اما در کمتر از سه ماه مانده به انتخابات، تشکلهای دیگری هم در جریان اصولگرایی هستند که در حال تدارک برای حضور در عرصه رقابت هستند.
شریان به عنوان یک جناح تندروتر اصولگرایان فظهور پیدا کرده و از مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و حمید رسایی و معصومه منصوری میتوان بهعنوان سردمداران آن یاد کرد نیز به صورت جداگانه لیست خواهند داد.
در گیلان نیز شریان زیر نظر حامد رضایی مدیریت میشود که والده وی نیز به عنوان کاندیدا در این انتخابات حضور پیدا کرده است.
اما بعد از نشست مبنا و تحولخواهان، جبهه پایداری روز ۲۵ آبانماه مجمع عمومی خود را در تالار آدینه تهران تنها با حضور اعضای این جبهه و بدون دعوت از شخصیتهای شناختهشده جریان انقلاب برگزار کرد؛
از تشکیل مجمع عمومی جبهه پایداری و بیانیه اخیر، چنین بهنظر میرسد که آنها فعلاً جدا از سازوکار شورای ائتلاف فعالیت میکنند اما باید دید که آیا در هفتههای منتهی به انتخابات، دود سفید از این جریان اصولگرایی بلند خواهد شد یا خیز؟
سردمداران این جبهه نیز به نظر میرسد به دلایلی شرایط آزاد فعالیت نداشته باشند ولی با تمام تفاسیر افراد نزدیک به شورای وحدت در این لیست قطعا حضور خواهند داشت.
البته ناگفته نماند که گروه سیاسی «مجمع یاران انقلاب» نیز گروه فعال دیگری هستند که شیب فعالیت آنان در ایام منتهی به انتخابات تند شده و سعی در نقشآفرینی و تحقق سیاستهای خود دارند.
کاشفی، حقی، قربانی، تقویزاد هیئت امنای مجمع یاران انقلاب هستند که معمولاً که گزینه نهایی آنها بر اساس شاخصهای از پیش تعیین شده سیاستگزاران از ترکیب لیست شورای ائتلاف، پایداری و احتمالا شریان انتخاب میشود.
مظفر نامدار نیز گروه دیگری از این اصولگرایان گیلان است که تحت عنوان راهیان گام دوم انقلاب در کنار هاجر تحریری نیکصفت فعالیت میکند.
تجربه ثابت کرده که جریان اصولگرایی توانایی معرفی یک لیست واحد را نداشته و عملاً هریک به واسطه اصلح دانستن مکانیزم خود نسبت به سایر جریانات، قائل به معرفی یک لیست واحد نیستند.
از طرف دیگر در ایام منتهی به انتخابات و ناظر به استقلال برخی چهرههای سیاسی در جریان اصولگرایی شاهد تولد گروههای نوظهور دیگری برای نقشآفرینی در لیستهای اصولگرایی خواهیم بود.
انتهای پیام/۴۲۰۰
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰