• تاریخ انتشار : جمعه 18 آذر 1401 - 12:48
  • کد خبر : 6170
  • چاپ خبر

بررسی مهمترین چالش‌های پیش روی فرماندار آستانه‌اشرفیه

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آستان‌خبر، سعید شفیعی ثابت ـ رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب توجه و هدایت به سوی آرمان‌گری و آینده نگری را مورد تأکید قرارداد و از آنجایی که مجمع در تلاش است پتانسیل‌های بالقوه به بالفعل را شناسایی کند لازم است برای کمک به دولت از جوان و

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری آستان‌خبر، سعید شفیعی ثابت ـ رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب توجه و هدایت به سوی آرمان‌گری و آینده نگری را مورد تأکید قرارداد و از آنجایی که مجمع در تلاش است پتانسیل‌های بالقوه به بالفعل را شناسایی کند لازم است برای کمک به دولت از جوان و حزب اللهی که علاج مشکلات کشور است استفاده شود.

بعد از روی کارآمدن دولت سیزدهم و معرفی اسدالله عباسی به‌عنوان نماینده عالی دولت در استان گیلان، تغییر فرمانداران در تمامی شهرستان‌ها آغاز و حسین ذاکر استقامتی به عنوان فرماندار شهرستان آستانه‌اشرفیه منصوب شد ولی طولی نکشید که انتقادات از این انتصاب آغاز و نارضایتی در آستانه‌اشرفیه از عملکرد فرماندار سابق منجر به برکناری وی و انتصاب خسرو آرنگ به عنوان نماینده عالی دولت در آستانه‌اشرفیه شد که خود این انتصاب نیز ب توجه به یک سال باقیمانده عمر خدمتی وی در جای خود محل بحث است.

قطعاً در تغییر فرماندار استانه‌اشرفیه در کمتر از یک سال عومال متعددی دخیل بوده که برای جبران آن باید آرنگ به عنوان فرماندار جدید آن‌ها را مدنظر قرار دهد.

شهرستان آستانه‌اشرفیه به دلیل شرایط زیست محیطی و وجود ساحل و شیلات دارای ظرفیت خوبی به لحاظ توسعه و عمرانی است لذا در شرایط کنونی نکته‌ای که نماینده عالی دولت در شهرستان باید به آن توجه داشته باشد شناخت ظرفیت‌های شهرستان است زیرا تحقق این مهم مهم‌ترین گام برای توسعه این منطقه می‌باشد.

عدم تعامل با اصحاب رسانه مهم‌ترین ضعف فرماندار سابق آستانه‌اشرفیه

در عصر کنونی که به عصر حکمرانی رسانه معروف است، تعامل با رسانه توسط کارگزاران جمهوری اسلامی در راستای جهاد تبیین و بازگو کردن دستاوردهای انقلاب اسلامی و دولت در شهرستان بسیار حائز اهمیت است ولی فرماندار سابق شهرستان آستانه‌اشرفیه در یک سال گذشته تعاملی با رسانه‌های محلی و رسمی این شهرستان نداشته و حتی در جلسات فرمانداری هم جایی برای اصحاب رسانه نبود، تاجایی که به سادگی هرچه تمام‌تر از مراسم گرامیداشت روز خبرنگار با بی‌محلی تام گذشت.

هر مقام مسئول به خصوص در آستانه‌اشرفیه باید از ظرفیت بالای اصحاب رسانه‌ در این شهرستان برای حل مسائل مختلف و ایده‌پردازی در موارد متعدد نهایت بهره را ببرد و تجربه ثابت کرده برخلاف سایر نقاط گیلان عدم تعامل با اصحاب رسانه سرنوشت مبارکی برای مسوولان و شهرستان به همراه ندارد و علی حی الحال یکی از مهم‌ترین وظایف خسرو آرنگ فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه تعامل با اصحاب رسانه است که می‌تواند بسیار مثمر ثمر واقع شود.

 لایروبی و ماجرای کودهای شیمیایی ازجمله مطالبات حوزه کشاورزی

در شهرستان آستانه اشرفیه ۱۰۷ روستا با ۲۴ هزار و ۵۷۰ هکتار از اراضی زیر کشت برنج وجود دارد که به دلیل نزدیکی با رودخانه سفیدرود یک مزیت بسیار ارزشمند محسوب می‌شود ولی شالیکاران آستانه‌ای در چند سال گذشته با مشکل کمبود آب زراعی، عدم لایروبی به موقع انهار و افزایش قیمت کودهای شیمیایی مواجه بودند که می‌طلبد فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه به این مسئله ورود کرده و این معضل را در سطح استانی برطرف کند.

مرکز تحقیقات بادام زمینی در آستانه‌اشرفیه راه‌اندازی شود

بادام زمینی یکی از محصولات استراتژیک در شهرستان آستانه‌اشرفیه است که این شهرستان را با دو هزار و ۵۷۰ هکتار اراضی زیر کشت قطب‌ تولید بادام زمینی در گیلان مبدل کرده است ولی بادام کاران آستانه‌ای با معضلی به اسم قارچ آفلاتوسکین مواجه هستند که دلیل آن قدیمی بودن ژن و بزر بادام زمینی و همچنین عدم استقرار مرکز تحقیقات بادام در این شهرستان است.

بی‌شک استقرار و حضور تیم‌های کارشناسی در حوزه بادام در شهرستان آستانه‌اشرفیه می‌تواند علاوه بر افزایش سطح زیر کشت بادام می‌تواند به توسعه این محصول و تولید محصولات فرآوری کمک کند لذا نماینده عالی دولت در شهرستان آستانه اشرفیه باید با استفاده از ظرفیت بادام زمینی به استقرار مرکز تحقیقات بادام زمینی در این شهرستان کمک کند.

تکمیل مخزن ۱۰ هزار متر مکعبی در آستانه‌اشرفیه

شهرستان آستانه‌اشرفیه در برخی از فصول سال با کمبود آب زراعی و بعضاً آب شرب در برخی روستاها مواجه می‌باشد به این منظور پروژه احداث مخزن ۱۰ هزار متر مکعبی در این شهرستان آغاز شد که هدفش تامین آب بهداشتی و سالم جهت آبرسانی به شهرهای شرق نزدیک گیلان یعنی، آستانه‌اشرفیه، بندر کیاشهر، لاهیجان، لنگرود، کوچصفهان و روستاهای واقع در مسیر آن است.

مخزن زمینی ۱۰ هزار متر مکعبی آستانه اشرفیه در زمینی به مساحت تقریبی ۱۰ هزار و ۵۰۰ متر مربع در حال احداث می‌باشد و هدف از اجرای این پروژه در حال حاضر نیز احداث ۱۰ هزار متر مکعب مخزن ذخیره جدید به همراه ایستگاه پمپاژ و دیزل ژنراتور، واحد کلرزنی، آزمایشگاه و ساختمان بهره برداری، نگهبانی و تاسیسات جانبی است که تاکنون پیشرفت ۸۲ درصدی داشته است که تکمیل آن نیازمند اهتمام دولت در شهرستان آستانه اشرفیه است.

معضل پسماند و لندفیل کشل آزادسرا

روستای کشل آزادسرا محلی است که بیش از ۳۰ سال زباله‌های شهر آستانه‌اشرفیه و روستاهای اطراف در آنجا دپو می‌شود. در حال حاضر فقط خانواده‌های ساکن در روستاهای اطراف شهرستان آستانه‌اشرفیه با معضل پسماند مواجه نیستند بلکه شیرابه‌های ایجادشده از این پسماند وارد آب‌های زیرزمینی و رودخانه سفیدرود می‌شود، رودخانه‌ای که بیش از ۸۰ درصد آب کشاورزی اراضی شالیزاری گیلان را تأمین می‌کند.

روزانه ۳۰ الی ۴۰ تن زباله تولیدشده و تمامی این زباله‌ها به محل دپو زباله در روستای کشل آزادسرا برده شده و در آنجا ریخته می‌شود، این امر در حالی صورت می‌پذیرد که تفکیک زباله از مبدأ در این شهرستان از درصد بسیار کمی برخوردار بوده است.

محل دپو زباله در شهرستان آستانه‌اشرفیه از اولی‌ترین اصول بهداشتی دفن زباله محروم بوده و همین امر سبب شد تا شیرابه‌های تولیدشده در این محل وارد رودخانه سفیدرود شود که می‌تواند فجایع زیست‌محیطی زیادی را به وجود بیاورد، به این دلیل و در چند سال گذشته مسؤولان دستگاه‌های اجرایی در گیلان و آستانه‌اشرفیه خبر از ساماندهی پسماند در این منطقه از طریق احداث نیروگاه زباله‌سوز، تصفیه‌خانه شیرابه را دادند ولی مردم تنها شاهد انباشت زباله و رشد کوه پسماند در روستای کشل آزادسرا بودند.

هر چند در یکسال اخیر اقدامات خوبی در خصوص ساماندهی پسماند در این شهرستان و تفکیک زباله از مبدا در شهرستان آستانه اشرفیه انجام شده است ولی کماکان با حل ریشه‌ای معضل پسماند کشل آزدسرا فاصله زیادی وجود دارد لذا مهم‌ترین درخواست مردم شهرستان آستانه اشرفیه از خسرو آرنگ به عنوان عالی‌ترین مقام دولت در این شهرستان اتخاذ تصمیمات جدی در این خصوص است زیرا در آینده‌ای نزدیک شاهد سراوانی دیگر در این منطقه خواهیم بود.

راه‌اندازی موزه شیلات بندر کیاشهر آرزوی دیرینه مردم این شهرستان

مجموعه بناهای تاریخی شیلات بندرکیاشهر با مساحت حدود خشت هکتار، بیش از ۱۵۰ سال قدمت دارد. تعداد ۲۲ ساختمان قدیمی و تاریخی در این مجموعه دیدنی وجود دارد که تاکنون ۱۴ ساختمان آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و تلاش‌ها برای ثبت ملی دیگر بناها کماکان ادامه دارد که نقش فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه برای تسریع در روند ثبت تاریخی بسیار حائز اهمیت است.

مشکل بیمه صیادان آستانه‌ای

صیادی یکی از شغل‌های مهم و اساسی مردم شهرستان آستانه اشرفیه است لذا در اقتصاد دریا محور یا باید شیوه حاضر ادامه یابد و یا راهی مانند پرورش ماهی در قفس یافت. به این دلیل می‌بایست راه حل مناسبی جهت حمایت همه جانبه از صیادانی آستانه‌ای که عمر خود را در این راه گذاشتند یافت زیرا شیلات یکی از مهم‌ترین حوزه اقتصادی و تولید گیلان و شهرستان آستانه اشرفیه محسوب می‌شود.

یکی دیگر از مشکلات صیادان بیمه صیادی است لدا یکی از اولویت‌های نماینده عالی دولت در شهرستان آستانه اشرفیه باید حمایت از صیادان و حل مشکلات بیمه‌ای آنان باشد.

ترافیک معضل بزرگ شهرستان آستانه‌اشرفیه

مشکلات ترافیکی دیگر معضل شهرستان آستانه اشرفیه است که در حال حاضر عرض کم خیابان اصلی شهر با توجه به افزایش تعداد خودروها یک از مهم‌ترین مشکلات ایجاد ترافیک در این شهر محسوب می‌شود و خیابان اصلی شهر جوابگوی نیاز شهرستان در این زمینه نمی‌باشد.

از سوی دیگر وجود ادارات و بانکهای مختلف و وجود میادین متعدد در حاشیه خیابان اصلی شهر نیز از دیگر مسائلی است که موجب ایجاد ترافیک در آستانه اشرفیه می‌شود. در این شرایط نماینده عالی دولت در شهرستان آستانه اشرفیه به عنوان رئیس شورای ترافیک می‌تواند با اجرای یک برنامه ریزی مناسب برای انتقال ادارات و بانک‌ها از مرکز شهر آستانه اشرفیه به کاهش بار ترافیک در این شهرستان کمک کند.

افزایش سطح تعامل با همه جریانات سیاسی در چارچوب نظام

افزایش سطح تعاملات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دیدار منظم با اقشار مختلف مردم برای بهره گیری حداکثری از ظرفیت مشورتی آنان قطعاً نوید اتفاقات خوشایند را می‌دهد و تجربه ثابت کرده هرجایی که از این ظرفیت به درستی استفاده شد ثمرات آن در ثبات مدیریت و تزریق آرامش در شهرستان بیش از پیش نمایان شد.

شتاب در اتمام طرح توسعه حرم مطهر

با توجه به شرایط موجود عملاً پایان طرح توسعه حرم مطهر برای مردم شفاف نیست اما بازگشایی محور ۳۵متری بلوار سپهبد شهید حاج قاسم‌سلیمانی (حدفاصل میدان حضرت سلطان سیدجلال الدین اشرف علیه‌السلام تا صحن حرم‌مطهر) یکی از مهمترین مباحثی است که در تکمیل آن باید مورد توجه قرار گیرد.

مضافاً اینکه هر ساله  ۲۰۰ میلیون تومان برای طرح توسعه حرم آقا سید جلال‌الدین اشرف از سوی کمیته برنامه‌ریزی اختصاص داده می‌شود که بعضاً همین مقدار را هم تخصیص نمی‌دهند بنابراین با این اعتبارات استانی ما حتی قادر به تملک یک واحد هم نیستیم.

این چند مورد تنها بخشی از اهم مشکلات شهرستان آستانه‌اشرفیه است که باتوجه به اولویت‌های کاری فرماندار جدید باید در دستور کار قرار گیرد تا مردم دیار سلطان سیدجلال الدین اشرف طعم تغییر به نفع مردم را بیش از پیش احساس کنند.

انتهای پیام/۴۲۰۲

لینک کوتاه

برچسب ها

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.